vacature manager keuren en veiligheid klimwandspecialist

Nieuws

Klimtoren en tokkelbaan Roompot Hunzepark

Sommige projecten hebben een wat langere doorlooptijd dan normaal. Dit project bij Roompot Hunzepark te Gasselternijveen is daar een voorbeeld van. Reeds begin 2020 waren er uitvoerige onderhandelingen over het vernieuwen van een bestaande klimtoren op het park. Want ongeveer 15 jaar geleden is ooit een stalen torenconstructie verschenen waar vanaf met enige regelmaat getokkeld werd. En op enig moment is er ook een houten multiplex klimwand aan de toren toegevoegd. Echter, in 2019 werd geconstateerd dat de houten klimpanelen al ver waren weggerot. En ook het uitvoeren van het tokkelen bleek een vrij omstandige activiteiten te zijn, waarbij bovendien zich de nodige risico-momenten voordeden (omdat er handmatig geremd werd). 

Klimtoren en tokkelbaan Roompot Hunzepark Klimwanspecialist Klimtoren en tokkelbaan Roompot Hunzepark Klimwanspecialist

Klimwandspecialist kreeg uiteindelijk de opdracht om de toren volledig “op norm” te brengen met een nieuwe en duurzame kunststof klimwand. En in later stadium kwam daar ook de renovatie van de tokkelbaan bij. Op zich een overzichtelijk project. Maar al snel doken er de nodige onverwachte zaken op. Onder meer bleken er totaal geen technische tekeningen of berekeningen van de stalen toren te bestaan. Terwijl het terrein toch altijd door een gemeentelijke instelling in beheer was geweest. Veel tijd werd daarom besteed door onze constructeur om de volledige toren (fundering en staalconstructies) te her-engineeren. En stevige klus, te meer omdat al snel bleek dat de torsiestijfheid van de torenconstructie te wensen overliet. Uiteindelijk is er op slimme manier, een additionele achterwand-staalconstructie ontworpen die zowel de torenconstructie stijver heeft gemaakt, alsook dienst kon doen voor de fixatie van het kunststof Freeform klimwandsysteem. Tegelijkertijd is de ook de extra belasting van de tokkelbaan in de torenconstructie doorgerekend en verbeterd. Kortom, drie vliegen in één klap geslagen:  

  1. Een veilige torenconstructie welke voldoet aan de hedendaagse constructie-eisen en Bouwbesluit 
  2. Een fantastische Freeform klimwand conform EN 12572, voorzien van 4 auto belays (waardoor er dus geen handmatige zekeraars meer nodig zijn) 
  3. Een veilige tokkelbaan installatie met rem-net constructie conform EN 15567 (waardoor er dus geen menselijke remmers meer nodig zijn) 
Klimtoren en tokkelbaan Roompot Hunzepark Klimwanspecialist  Klimtoren en tokkelbaan Roompot Hunzepark Klimwanspecialist  

Daarnaast verzorgde Klimwandspecialist ook de ingebruiknamekeuringen en certificering van zowel torenconstructie, klimwandsysteem als tokkelbaan-inrichting. Tenslotte werd ook nog een en opleiding gegeven voor activiteitenbegeleiders. Roompot Hunzepark was erg verguld met het door Klimwandspecialist geleverde project. De nieuwe faciliteit biedt een uitstekende aanvulling op het toeristisch-recreatieve aanbod van dit mooie vakantiepark. 

 
 Klimtoren en tokkelbaan Roompot Hunzepark Klimwanspecialist Klimtoren en tokkelbaan Roompot Hunzepark Klimwanspecialist  

Ook op zoek naar een deskundig advies of professioneel klimwand/adventure project? Neem contact met ons op!

 

KLIMWANDSPECIALIST  │  Postbus 28  │  6343 ZG Klimmen (NL)  │  Tel +31(0)43 450 6004  │  info@klimwandspecialist.nl