Nieuws

Covid-19 klimwand voor AGB Nazareth (B)

Elke klimwand heeft zijn eigen verhaal, ook deze realisatie voor het AGB Nazareth welke met name bedoeld is voor onderwijs, kind/jeugdgroepen en recreatief gebruik. Er waren enkele stevige uitdagingen zowel qua ontwerp als constructietechniek. Enerzijds zouden de raampartijen van de bovengelegen cafetaria een vrij zicht moeten behouden. Dat werd opgelost door een zone doorzichtige en beklimbare plexiglas in het wandontwerp op te nemen.

   
Anderzijds moest de klimwand tegen een niet-dragende muur bestaande uit poreuze, acoustische baksteen gemonteerd worden. De constructeur van Klimwandspecialist wist dit problem op te lossen door gebruik te maken van een grote gelamineerde balkdrager welke precies gefixeerd kon worden tegen een tussenliggend betonelement van een achterliggende bouw.  
   
Hoofdkenmerken van de klimwand: breedte 10m, hoogte tot 9.0m.; 9 touwbanen waarvan 2 uitgerust met automatische topzekeringen (auto belays); 1 touwbaan ingericht als speedklimwand en voorzien van timersystem; onderste wanddeel voorzien van bouldertraverse; mattensysteem onderste wandzone ter bescherming onbevoegd gebruik alsook afspringmat bij gebruik.  

KLIMWANDSPECIALIST  │  Postbus 28  │  6343 ZG Klimmen (NL)  │  Tel +31(0)43 450 6004  │  info@klimwandspecialist.nl